Popis
Speciální směs sušených bílků s cukrem krupicí a s kyselinou citrónovou.
Sypká směs na výrobu sněhového pečiva, indiánků, náplní do kremrolí, laskonek. Dodávaná hmotnost 200g
výrobní postup: indiánky : 100g eibuminu + 500g pitné vody - smíchat, nechat krátce odležet pak šlehat, během šlehání přidat 625g cukru krystal a 350g rybízové marmelády, do vyšlehané hmoty zvolna vlévat cukrový rozvar (725g cukru krystal svařit s 200g pitné vody na "řetízek").
Bílkový krém - 100g eibuminu+770g pitné vody - smíchat, nechat odležet během šlehání přidat 620g cukru krystalu. Do vyšlehané hmoty zvolna zalévat cukrový rozvar (1230g cukru krystalu + 310g pitné vody - svařit na řetízek), po zalití přidat 70g vanilínového cukru.
pečené hmoty
- laskonky - 100g eibuminu + 765g vody- smíchat, nechat odležet a při šlehání přidat 620g cukru krystalu. Do vyšlehané hmoty zvolna zalévat cukrový rozvar (1230g cukru krystal + 310g pitné vody-svařit na řetízek), po zalití do šlehané hmoty přidáváme 480g cukru moučka + 1080 g jádrovin (kokos, strouhané oříšky, mandle)
- pusinky - 100g eibuminu + 770g pitné vody - smíchat, nechat odležet a při šlehání přidat 620g cukru krystalu. Do vyšlehané hmoty zvolna zalévat cukrový rozvar (1230g cukru krystal + 310g pitné vody-svařit na řetízek). Po zalití přidáme do šlehané hmoty 785g cukru moučky.
Pečené výrobky sušíme při teplotě 110-140°C po dobu 45 min. - podle typu trouby.
Alergeny: sušený vaječný bílek
Může obsahovat stopy: obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich, sojové boby a výrobky z nich, mléko a výrobky z něj,
Složení: Sušený vaječný bílek, cukr, regulátor kyselosti (E330).
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1547 kJ (370 kcal)
Tuky: 0,1 g z toho nasyc.mastné kyseliny: 0,1 g
Sacharidy: 41,8 g z toho cukry: 41,8 g
Vláknina: 0,1 g
Bílkoviny: 47,4 g
Sůl: 1,0 g
Výrobce:
IREKS ENZYMA s.r.o.
Kšírova 257
619 00 Brno