Popis
- Macarons neboli počeštěným výrazem zvané Makronky jsou cukrářským hitem posledních let.
- Makronky jsou oblíbené v mnoha barevných a chuťových variantách, často ladí příchuť korpusu s krémem, někdy má korpus odlišnou
chuť od náplně. - Hmotnost: 1 kg
- Základní doporučená receptura pro makronky:
Mon Macaron 1 kg + voda (35 °C) 200 g - Suroviny mícháme protínací metlou při vyšší rychlosti (dle typu
šlehacího stroje) 4 min. Hmotu stříkáme hladkou trubičkou na pečící
papír v požadované velikosti makronky. Pečeme na cukrářském
plechu a po vychladnutí spojujeme krémem nebo náplní. Pečeme 22 -25 min při 150°C - Tip pro barevné varianty makronek:
Při použití gelové barvy se základní receptura nemění, ale pokud použijeme tekutou potravinářskou barvu pro dobarvení hmoty, její množství odečteme od dávky vody. Pro tmavé makronky – kakaové nebo jádrové – je nejvhodnější přidat kakaový prášek. V případě výroby kakaových makronek přidáme k základní hmotě 50 g kakaového prášku a 20 g vody. Pro výrobu jádrových makronek přidáme k základní receptuře 20 g kakaového prášku a 10 g vody - Složení: cukr, mleté mandle, sušený vaječný bílek, glukozový sirup, kokosový olej, E516, E472b, E477, E471, sušené odstředěné mléko, E412, aroma
- Alergeny: vejce, mandle, mléko