Tip Efekt lupa
  • 1 z 4
 

Mon Macaron (1 kg)

 

Balení 1 kg

Dostupnost Skladem
279 Kč
   
Značka Ireks
Kategorie Korpusové směsi
 
  • Macarons neboli počeštěným výrazem zvané Makronky jsou cukrářským hitem posledních let. 
  • Makronky jsou oblíbené v mnoha barevných a chuťových variantách, často ladí příchuť korpusu s krémem, někdy má korpus odlišnou
    chuť od náplně.
  • Hmotnost: 1 kg
  • Základní doporučená receptura pro makronky:
    Mon Macaron 1 kg + voda (35 °C) 200 g
  • Suroviny mícháme protínací metlou při vyšší rychlosti (dle typu
    šlehacího stroje) 4 min. Hmotu stříkáme hladkou trubičkou na pečící
    papír v požadované velikosti makronky. Pečeme na cukrářském
    plechu a po vychladnutí spojujeme krémem nebo náplní. Pečeme 22 -25 min při 150°C
  • Tip pro barevné varianty makronek:
    Při použití gelové barvy se základní receptura nemění, ale pokud použijeme tekutou potravinářskou barvu pro dobarvení hmoty, její množství odečteme od dávky vody. Pro tmavé makronky – kakaové nebo jádrové – je nejvhodnější přidat kakaový prášek. V případě výroby kakaových makronek přidáme k základní hmotě 50 g kakaového prášku a 20 g vody. Pro výrobu jádrových makronek přidáme k  základní receptuře 20 g kakaového prášku a 10 g vody
  • Složení: cukr, mleté mandle, sušený vaječný bílek, glukozový sirup, kokosový olej, E516, E472b, E477, E471, sušené odstředěné mléko, E412, aroma
  • Alergeny: vejce, mandle, mléko