Tip Efekt lupa
  • 1 z 2
 

Agar (1 kg)

 

AGAR 700

Zrnitost 80 mesh

Rostliná „želatina“ se vyrábí z některých druhů mořských řas – ruduch. Je zcela nekalorická a má léčivé účinky velmi prospívající našemu organismu.

  Práškový agar je bílé,žlutavě bílé až světle žluté barvy. Agar je nerozpustný ve studené vodě, ale rozpustný ve vroucí vodě.

Návod na přípravu :

1. Dávkování 4g-15g na litr vody  dle použití.

Dostupnost Skladem
809 Kč
   
Kategorie Povrchová úprava
 

Popis: hydrofilní, koloidní polysacharid z červených řas (Gracilaria) z tropických moří (Cl. Rhodophyta)

 

Alergeny: neobsahuje

Průměrná výživová hodnota 100 g: nepovinný údaj

Energie: 25,2 kJ / 6 kcal - Bílkoviny: 1,6 g - Sacharidy: 76,2 g - Tuky: 0,0 g

Výrobce :

REMI M.B. s.r.o., Prosečská 4834/51, 468 04 Jablonec n. N. 7 - Proseč n. N. 

Charakteristika
Agar je polysacharid složený převážně z cukerných jednotek D - galaktosy. Získává se extrakcí přirozených kmenů mořských řas.Agar je látka bez pachu nebo se slabým charakteristickým pachem. Práškový agar je barvy bílé, žlutavě bílé až světle žluté. Agar je nerozpustný ve studené vodě, ale rozpustný ve vroucí vodě.

Návod na zpracování Agaru

  1. Dávkování 4g - 15g na litr vody dle použitého Agaru a požadované pevnosti výrobku
  2. Agar zamícháme do studené vody a přivedeme do varu na 3-5 minut. Vznikne pěna. Po jejím částečném opadnutí odstavíme
  3. Přidáme množství cukru dle zvyklostí (doporučené 200-250g na litr)
  4. Při chladnutí (cca 50-60°C)přidáme přípravek k okyselení ( doporučená kyselina citrónová 3g na litr)
  5. Agar zpracujeme dle technologických postupů